Jak se zbavit blech

Jak se zbavit blech

 

Známky přítomnosti blech v domácnosti

Drbe se Vaše kočka či pes nadměrně? Pokud ano, zkontrolujte, zda se v jejich srsti nepohybují malí, černí parazité. Můžete si pomoci hřebínkem, který je k tomu určený. Na kůži mazlíčka si rovněž můžete povšimnout blešího trusu (drobné černé kousky, které jsou ve skutečnosti zaschlá krev). Pokud si nejste jistí, použijte malé množství vody – bleší trus se ve vlhkém prostředí změní v červené skvrnky.

Můžete dokonce zjistit, že svědění postihlo Vás i Vaši rodinu – především na kotnících – na nichž se mohou objevit červené svědivé skvrnky, které intenzivně svědí. Je-li tomu tak, jedná se o známky silného zablešení a je třeba se poradit s veterinářem.

Jak se vypořádat se zamořením blechami

Nejdříve je třeba se vypořádat s veškerými blechami, které napadly zvíře, abyste ho zbavili nepříjemných pocitů. S antiparazitním obojkem  ochrana proti blechám začíná ihned po jeho aplikaci-  obojky zakoupíte také v e-shopu www.frodex.cz.

Dále je třeba vyčistit bezprostřední okolí domácího mazlíčka (např. jeho pelíšek). Místa, kde se Váš mazlíček nejvíce pohybuje, je třeba bezpodmínečně důkladně vyluxovat a vyčistit. I když antiparazitní přípravky hubí blechy ve stádiu larev i v bezprostředním okolí mazlíčka, jestliže zvířecí pelíšek a všechny další podložky nebo deky, na nichž mazlíček spí, vyluxujete a vyčistíte, zbavíte se zamoření dříve.

Pokud je Váš domov zamořen blechami, musíte rovněž počítat s tím, že bleší vajíčka mohl mazlíček roznést do všech míst, kam má přístup. To se týká rovněž měkkých předmětů, jako jsou doplňky a koberce, ale také prasklin v dřevěných podlahách. Důkladné vyluxování koberců pomáhá vajíčka odstranit, čímž zabráníte i dalšímu napadení zvířete poté, co se larvy vylíhnou. V závažných případech je v rámci úklidu okolí dobré zvážit využití služeb deratizační služby.

Jakmile skončíte s luxováním, je důležité ihned vyndat a zlikvidovat sáček z vysavače či jeho obsah, protože bleší vajíčka a larvy se budou v sáčku dále vyvíjet a mohou Váš domov znovu zamořit.

Mějte prosím na paměti, že dokud se zamořením zcela nevypořádáte, mohou se blechy po určitou dobu stále objevovat a napadat zvíře ošetřené antiparazitním obojkem. Než je obojek zahubí, můžete je na zvířeti po krátkou dobu pozorovat.

V neposlední řadě je důležité se zbavit i blech venku, aby je Váš mazlíček nemohl opakovaně nosit dovnitř. Často je na Vaši zahradu přinesou volně žijící či divoká zvířata. Je proto dobré jim přístup do zahrady znemožnit a zabezpečit jakákoli místa, kudy by zvířata případně mohla do zahrady prolézt.

Venku se blechy obvykle vyvíjejí na stinných místech ve vlhké půdě. Proto se při kontrole zahrady soustřeďte na místa kolem keřů, místa opatřená mulčovací kůrou a vlhká stinná místa.

Podívejte se na aktuální nabídku antiparazitních přípravků na frodex.cz!

nebankovní půjčky

půjčky na exekuce

web levně

hotovostni půjčky

GiGaINZERT.cz

Bazar SnadnoRychle

GiGaINZERT.sk

Zdarma bazar

Weblevně

Inzerce na Půjčky

Půjčky SnadnoRychle

dárky online

osobní trenér

SnadnoRychle – rozcestník

RychleSnadno – rozcestník

Půjčky bez registru

oddluženi fyzické osoby

Spoříci účet

Odškodnění dopravní nehody

Kreditní karty

Družstevní byt

Výkup nemovitosti

Reality inzerce

Práce inzerce

GigaBazar.pl

investiční zlato

nebankovní půjčky

kulturistika,fitness

ešop doplnky aj.

kulturistika, fitness

bazar.inzerce

erotická inzerce

bazar.inzerce

dárky pro může,ženy

fitness classic

bazar.inzerce

bazar-slovensko, inzercia

bazar-německo inzerce

zvířata, fauna

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: