Zelená pro plastové okna

Při výběru nového okna bychom se neměli zaměřit pouze na jeho vzhled, cenu a izolační vlastnosti, ale také na systém jeho otevírání. Jasně si ujasnit naše priority, a vybrat taková okna, která nám budou perfektně vyhovovat. Na trhu existují tři druhy otevírání, pojďme si je blíže představit.

Základní variantou jsou takzvaně sklopná okna. Ty jistě všichni známe a lidově tento systém nazýváme jako ventilace. Samotné okno se vyklopí směrem k nám, a v jeho horní části tak vznikne dostatečně velký větrací průduch. U těchto oken se může použít i tzv. mikroventilace, kdy je průduch podstatně menší.

Druhým systémem, kterým mohou být plastová okna vybavena, je systém s funkcí „O“, tedy otevíraná. Jedná se o standardní systém, známý i u starších typů oken. My jednoduše otočíme kličkou a okno otevřeme. Moderní okna však již obsahují několik bezpečnostních prvků, které například zamezí vyháknutí kování, což by mohlo způsobit „vypadnutí“ celého okna. Celé jeho použití je tak velmi komfortní a hlavně bezpečné.

Posledním typem jsou okna, která kombinují obě tyto funkce. Mnoho lidí je díky tomu vyhledává, jelikož jsou velmi výhodná při větrání. Zatímco v letních měsících je ideální otevřít celé okno, aby došlo k dostatečné cirkulaci vzduchu, v chladnějších dnech plně postačí systém ventilace, kdy se do bytu nedostane tolik studeného vzduchu, a není nutné okno stále otevírat a zavírat, abychom si v domě udrželi konstantní teplotu.

Pokud vybíráte i plastové dveře, zde tyto systémy samozřejmě nejsou, jelikož mají zcela jiný účel, a mají hlavně izolovat nejenom od tepla, ale také chránit váš dům od nezvaných návštěv. Těch, podobně jako oken existuje na našem trhu obrovské množství, tedy pokud uvažujete o jejich výměně, máte z čeho vybírat. A totéž platí samozřejmě i u oken samotných, kde je možné i jednotlivé modifikace kombinovat.

nebankovní půjčky

půjčky na exekuce

web levně

hotovostni půjčky

GiGaINZERT.cz

Bazar SnadnoRychle

GiGaINZERT.sk

Zdarma bazar

Weblevně

Inzerce na Půjčky

Půjčky SnadnoRychle

dárky online

osobní trenér

SnadnoRychle – rozcestník

RychleSnadno – rozcestník

Půjčky bez registru

oddluženi fyzické osoby

Spoříci účet

Odškodnění dopravní nehody

Kreditní karty

Družstevní byt

Výkup nemovitosti

Reality inzerce

Práce inzerce

GigaBazar.pl

investiční zlato

nebankovní půjčky

kulturistika,fitness

ešop doplnky aj.

kulturistika, fitness

bazar.inzerce

erotická inzerce

bazar.inzerce

dárky pro může,ženy

fitness classic

bazar.inzerce

bazar-slovensko, inzercia

bazar-německo inzerce

zvířata, fauna

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: