KOUZLO ZÁMOŘSKÝCH LODÍ

Různí jsou naše představy o perfektně prožité exotické dovolené, každý z nás je svým zůsobem originál a tak se nelze divit, že si těch pár “vyvolených” dní chceme užít co nejlépe.

Pro ty, kteří chtějí veškeré starosti hodit za hlavu a současně se rádi nechají hýčkat službami, které dalece převyšují standard obvyklý na pevnině, jsme připravili v několika následujících číslech seriál, který vám přiblíží jak lze strávit dovolenou na těch největších i nejkrásnějších lodích světa.

Asi žádného suchozemce, který byť jen jednou vstoupil do přímořského přístavu, nenechalo chladným volání mořských dálek, vůně exotického koření a tajemství vzdálených přístavů, tak jak je známe s nesčetných knih a filmů….

Vždyť, který chlapec nezatoužil být alespoň na pár okamžiků námořníkem, který bičován mořskými pasáty vede svoji loď nehroženě do bezpečného útočiště přístavu, které ženě neučarovalo povolání námořníka, mořského vlka vracejícího se z romantických dálek.

Vždyť i jménech geografických útvarů najdeme velmi často jména slavných kapitanů, nezřídka se plavících pod pirátskou vlajkou.

Ale dosti na téma vzpomínek a romantiky, dnes představuje exotická dovolená na lodi nejen pouhou plavbu od přístavu k přístavu, naopak – na dnešních plovoucích ostrovech si můžete dopřát prakticky vše co vás napadne a věřte, že kvalita zážitku bude vždy na té nejvyšší úrovni, zcela vyjímečně jen malinký kousek pod ní.

Ať vyrazíte za objevováním neznámých destinací, sportem, zábavou, fantastickou kuchyní všech koutů světa, na těchto lodích si můžete dopřát všech zážitků plnými doušky.

Víno a gastronomie k těmto zosobněním luxusu patří stejně neodmyslitelně jako šumění moře nebo řádně vousatý kapitán a pokud patří víno mezi vaše vášně, neváhejte a vyražte třeba na speciální, třináctidenní,  tématickou plavbu se společností Celebrity Cruises, která vás provede špičkovými vinařskými regiony Francie, Španělska a Portugalska.

I díky třem noclehům na pevnině získáte možnost seznámit se bezkonkurenčním způsobem s evropským dědictvím vína a jeho kultury.

V rámci výletů zachytíte historii a kulturu pěti fascinujících měst, přičemž skvělé víno si budete moci přinést i na palubu, případně si jej můžete rovnou poslat domů. Po celou dobu pobytu budete ve skvělé společnosti palubního personálu včetně profesionálních somelierů a vyhlášených šéfkuchařů.

Během programu a výletů můžete objevit krásnou krajinu Normandie s návštěvou Pays d’Auge, kde navštívíte nejznámější továrnu na výrobu sýrů a v Chateau du Breuil či ochutnáte známé normandské jablečné pálenky Calvados.

Budete si moci prohlédnout středověký skvost v podobě jednolitého, do kamene vytesaného podzemního kostela v Saint Emilion i jeho podzemní galerie, které zajišťují optimální podmínky pro vývoj unikátní vinné chuti. V Bordeaux rovněž navštívíte dvě nejproslulejší vinařství v tohoto regionu. Okázalé Chateau Giscours a Chateau Kirwan Vám připraví ochutnávku některých z nejvíce vyhledávaných cuvée Margaux.

Starodávná španělská destinace poutníků Santiago de Compostela Vám jistě otevře své Dveře slávy ve své proslulé barokní katedrále, navštivíte Rioju a vyslechnete si přímo v místě krásný příběh o tom, jak první obyvatelé vesničky Laguardia kopali tunely v kameni pod ulicemi k uschování jídla a odvedení odpadu a jak právě tyto tunely jsou dnes ideální pro kvašení proslulých vín z Riojy.

Na závěr Quinta da Aveleda, jedno ze špičkových portugalských vinařství, jehož zahrady jsou stejně tak působivé jako sofistikované techniky výroby vína a kde se rozloučíte osvěžujícími doušky skvělého Vinho Verde.

Přímo na palubě lodi jsou rovněž připraveny programy pro znalce a opravdové nadšence. Jedná se o formální i neformální znalecké ochutnávky, speciální ochutnávky s pozvaným hostitelem, objevování vín a zkoumání smyslů, či nejrůznější vinná setkání a veřeře – co víc si skutečný milovník tohoto královského nápoje může přát.

Pokud by jste právě dostali chuť vyrazit tak cesta vede z anglického Southamptonu po následující trase – Paříž (Le Havre) – Bordeaux (Le Verdon) – Španělsko (Bilbao) – Španělsko (Vigo) – Portugalsko, Porto (Leixoes), odtud si to potom dáte ještě jednou přes kanál La Manche zpátky do Southamptonu.

První luxusní koráb společnosti Celebrity Constellation *****  vyplouvá již 6.října a vy se tak krásným způsobem můžete vyhnout podzimní slotě u nás doma.

Pokud jste tak trochu maximalisté, tak si určitě nenechte ujít romantické plavby Karibikem na palubách dvou největších lodí světa.

Dvě sesterské lodě OASIS OF THE SEAS a ALLURE OF THE SEAS ***** (společnosti Royall Carribean) brázdí celoročně a pravidelně vody východního a západního Karibiku a ačkoliv jsou i věkem velmi mladé, o úrovni servisu na jejich palubách již kolují legendy.

Každá z lodí o délce 362 metrů pojme 5 402 cestujících a 2 115 členů posádky ze 71 zemí světa. Lodě jsou vysoké 65 metrů od vodní hladiny a nabízí celkem 18 palub plných inovací a 24 výtahů. Ať už vás více uchvátí jízda na 25 metrové lanové dráze ve výšce deváté paluby či okouzlí klidná zákoutí Centrálního parku s bujnou vegetací – desítky vzrostlých stromů opravdu nejsou umělé, restaurací, butiky či galerií výtvarného umění, brzy si uvědomíte, že tady si svůj šálek kávy najde opravdu každý. Loď je rozdělena do tematických částí, která nesou jména městských čtvrtí.

Několika úrovňové moderní loftové apartmány s okny od podlahy až po strop nabízejí překrásný výhled na oceán, ty opravdu top se vším všudy mají rozlohu více jak 150 metrů čtverečních. Řada restaurací pro formální i neformální stravování nabízí opravdové delikatesy, originální bary – unikátní Rising Tide jezdí nahoru a dolů mezi 3 palubami.

Nechybí fantastická promenáda Boardwalk s prvním kolotočem na palubě lodi na světě.

Na lodi jsou celkem 4 bazény, včetně jednoho plážového, 2 surfařské simulátory FlowRiders, aquapark H2O Zone, který přes den slouží jako bazén a večer se mění ve Vodní divadlo nabízející oslnivou divadelní a multimediální show.

Samozřejmým vybavením jsou luxusní( zde tohle slovo skutečně dostává svůj význam) lázně a fitness centrum Vitality at Sea s největším lázeňským a termálním centrem na širém moři, plně vybavenou tělocvičnou s širokou nabídkou sportovních  aktivit i kavárnou Vitality Café.

Lezecká stěna, běžecká dráha volejbalové nebo basketbalové hřiště, boxovací ring, golfový simulátor, minigolf i kluziště – to vše je Vám k dispozici, samozřejmě s poradenstvím a dohledem profesionálních trenerů.

Neuvěřitelný výběr možností zábavy, z nichž si vždy najdete tu pravou, ať jste v jakémkoliv rozpoložení – od ledního revue po perfektní provedení muzikálů z Brodway.

Čtvrť Youth Zone určená speciálně pro mladé, kde na děti i teenagery čeká spousta zábavných aktivit a atrakcí a také skvělá zábava se studiem Dream Works (3D filmy, živá představení s možností setkat se s oblíbenými filmovými postavami).

První z dvojčat -Oasis of the Seas ***** – Royal Caribbean International, vyplouvá na  osmidenní plavbu z Fort Lauderdale na Floridě již 1.prosince a plavba Vás zavede do

Nassau na Bahamských ostrovech, kde si můžete zahrát svůj oblíbený golf(Viktor Kožený pravděpodobně k dispozici nebude:-)), odsud na Charlotte Amalie, St. Thomas kde opět mají vynikající golfové resorty, podíváte se do Philipsburgu na  ostrově St. Maarten a čeká Vás plavba zpět do Fort Lauderdale, krásné tři dny strávíte  na moři.

Určitě velmi zajímavým tipem pro zpestření všedních dnů jsou speciální silvestrovské plavby, které nechybí v nabíce žádné lodní společnosti zpravidla jsou v této době již dávno vyprodány.

Přivítání Nového roku uprostřed oceánu se sklenkou výtečného champagne v ruce, v téměř sedmdesáti metrové výši nad hladinou asi hned tak není čím trumfnout.

A tak pokud Vás již omrzelo hledání nové a zajímavé destinace na pevnině a patříte k těm, kteří skutečně ocení špičkovou gastronomii i perfektní servis, zkuste pro změnu zalovit v nabídce cestovní kancelářeMONOI, která Vám na profesionálni úrovni zajistí plavbu na některém z těchto novodobých korábů brázdících hladiny světových oceánů.

Půjčky bez registru ihned

Nebankovní
půjčky

Oddlužení

Půjčky bez potvrzení příjmu

Půjčky

Půjčky na směnku

Nebankovní
úvěry

Půjčky
ihned

Úvěry
a půjčky

Bankovní
půjčky

Půjčky online

Rychlé
půjčky

Překlenovací úvěry

Úvěry
bez prokazování příjmů

Půjčky pro nezaměstnané

Hotovostní
půjčky

Půjčky
bez ručitele

Soukromé půjčky

Půjčky
do 24 hodin

Půjčky bez prokazování příjmu

Draft finanční půjčky

Půjčky bez registru ihned

Nebankovní půjčky bez registru

Hypotéky a úvěry

Půjčky bez
poplatku

Inzerce Půjčky, úvěry, oddlužení

Půjčky od soukromých osob

Půjčky
na ruku

Půjčka bez doložení příjmu

Půjčka na
směnku ihned

Půjčka pro
studenty

Půjčka
bez registru a poplatku

Půjčka na auto

Půjčka na bydlení

Půjčka
pro každého

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: