Hračky pro nejmenší

Hraní s hračkami je nezbytnou součástí pro správný psychický i fyzický vývoj každého dítěte od nejútlejšího věku. Hračky pro nejmenší děti by měly být značně výrazné a při manipulaci s nimi (zmáčknutí, zatřesení) by měly vydávat výrazné zvuky. Důležitý je i vzhled hračky, který by měl být co nejpestřejší, aby přitahoval dětskou pozornost.

Nejvhodnější hračky pro děti, které už jsou trošku odrostlejší, jsou takové, jež dokáží zlepšit a posílit motorické a prostorové vnímání. Mezi tyto hračky se samozřejmě řadí i mluvící a zpívající hračky, které dítěti umožňují naučit se písničkám, slovům a mnoho dalšího.

Mezi hračky pro odrostlejší děti se samozřejmě řadí i tzv. chodítka, která jsou brána taky jako určitý druh hraček. Nejdůležitější vlastnost hraček pro nejmenší děti je bezpečnost. Důležité je, aby žádná hračka neměla nějakou svoji součást z nedostatečné velikosti, jelikož je tu nebezpečí ze spolknutí, nebo vdechnutí. Chrastítka, nebo nejrůznejší pestrobarevné hračky jsou nejčastějšími hračkami pro nejmenší děti, které jsou umisťovány nad kolébky, nebo na kočárky.

Každé dítě se pokouší „žvýkat“ jakoukoliv hračku, na kterou přijde. Proto hračky musí být bezpečné aby se dítěti nepodařilo část hračky spolknout. Mezi hračky, které jsou ke kousání, patří nejrůznější kousátka nebo chrastítka.

Mezi bezpečné hračky patří i nejrozmanitější hračky vyrobené z textilu. Takto vyráběné hračky mohou děti kousat, mačkat a jinak s nimi bezpečně manipulovat.

Fonetip s.r.o.

www.mrakyhracek.cz

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: