Baterie do mobilních telefonů

S rozvojem nových mobilních telefonů zažívají obrovský vzestup i baterie do mobilů tzv. akumulátory.

Před pár lety byly nejvyužívanější akumulátory typu Ni-MH. Ty ovšem byly nevyhovující z důvodu tzv. paměťového efektu, což znamenalo dobíjení baterií do mobilu až po úplném vybití, jinak baterie ztrácela svoji kapacitu.

V současné době se v mobilech používají převážne Li-ION akumulátory, jelikož nemají paměťový efekt, což znamená že baterii lze dobíjet kdykoliv.

U baterií, ať už u primárních článků, což jsou obvykle baterie, které se nedají dobíjet, nebo sekundárních článků (akumulátory) dochází k samovybíjení. Ovšem akumulátory typu Li-ION tento samovybíjecí cyklus snižují na pouhých 5%. Další výhodou akumulátorů tohoto typu je vysoká životnost. Ta se pohybuje od 500 – 2000 nabíjecích cyklů.

Pokud se ovšem baterie do mobilu nechá delší dobu vybitá, tak hrozí, že se akumulátor již nepodaří znovu nabít a bude se muset pořídit nový.

Životnost těchto baterií lze prodloužit několika způsoby. Prvním takovým způsobem je uchovávání záložní baterie v chladu. Důležité také je, aby baterie nebyla dlouho plně nabita, nebo naopak zbytečně dlouhou dobu vybita. Při nabití zhruba 40% je životnost akumulátoru asi 4x vyšší.

V našem sortimentu můžete zakoupit jak originální, tak neoriginální baterie. Největší výhodou originálních baterií do mobilu je 100% jistota, že baterie bude sedět tak jak má. Nevýhoda se ovšem skrývá ve vyšší ceně.

Z drtivé většiny dodávaných akumulátorů na náš trh jsou baterie typu Li-ION nebo Li-POL, což je novější obdoba Li-ION baterií. Tento typ je lepší především díky novější technologii, která se v akumulátoru skrývá. Další výhodou těchto akumulátorů je jejich tvar, který není nijak definovaný, což znamená že výrobce dá baterii takový tvar, aby „seděl“ v mobilu.

U akumulátorů Li-ION není třeba žádné formování, což znamená několikrát baterii vybíjet a nabíjet před prvním použitím.

Fonetip s.r.o.

www.satelitni-komplety-shop.cz

nebankovní půjčky

půjčky na exekuce

web levně

hotovostni půjčky

GiGaINZERT.cz

Bazar SnadnoRychle

GiGaINZERT.sk

Zdarma bazar

Weblevně

Inzerce na Půjčky

Půjčky SnadnoRychle

SnadnoRychle – rozcestník

RychleSnadno – rozcestník

Půjčky bez registru

oddluženi fyzické osoby

Spoříci účet

Odškodnění dopravní nehody

Kreditní karty

Družstevní byt

Výkup nemovitosti

Reality inzerce

Práce inzerce

GigaBazar.pl

investiční zlato

nebankovní půjčky

kulturistika,fitness

bazar.inzerce

bazar.inzerce

erotická inzerce

bazar.inzerce

dárky pro může,ženy

bazar.inzerce

bazar.inzerce

bazar-slovensko, inzercia

bazar-německo inzerce

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: