GPS NAVIGACE

GPS navigační přístroje v komerčním využití zažívají obrovský boom. Napomáhají tomu stále vyspělejší technologie, díky kterým jsou výrobci schopni vyrábět stále menší a výkonnější navigace, které nacházejí uplatnění jak při autonavigaci při turistice. Proto v dnešní době  nejsou navigace pouze výbavou aut vyšší třídy. ale jsou dostupné doslova pro každou automobilové kategorii. Satelitní gps navigační systémy začaly vznikat už v 60. letech minulého století. Tehdy se však počítalo s jejich využitím výhradně pro vojenské účely. V roce 1960 zahájila americká armáda umísťování družic Transit na oběžnou dráhu. Jejich úkolem bylo především určování polohy vojenských vozidel a různých jiných jednotek. Systém je založení na výpočtu vzdálenosti mezi GPS přijímačem (GPS navigací) a satelitním  družicí na oběžné dráze. Na oběžné dráze obíhá celkem 24 družic a z každého místa na zeměkouli je možnost příjmu z maximálně 12 družic.  Přitom pro stanovení polohy stačí pouze příjem z družic tří, pokud chceme přidat i výšku polohu potřebujeme družice čtyři.

 

Komerční využití GPS systému

 

V současné době je hlavní oblast komerčního využití GPS navigace směřována na přenosné navigační přístroje (PND), které je možné využít k autonavigaci, okrajově jsou vyráběny gps přístroje pro turistické využití. Jako příležitost pro výrobce i prodejce se jeví přístroje, které budou moci být využity v oblasti autonavigace i turistice. Zvláště pak v České republice, kde je turistika a cykloturistika velmi oblíbená. Výrobci musí vyřešit nejen kvalitní mapové podklady, ale také funkčnost a odolnost přístrojů. Další příležitost se objevuje na poli mobilních telefonů, zejména smartphonů, jejichž velký displej a výkonnější procesor při dohrání navigačního software může sloužit jako kompaktní zařízení. Problémem zatím zůstává příjem GPS signálu, který je nutno řešit přes externí modul. Jakmile dojde k  miniaturizaci gps přijímače a jeho standardnímu instalování přímo do telefonu, dojde k masovému rozšíření navigačních software i v mobilních telefonech.

 

Pravidlo, že západní Evropa je zmapována pro účely GPS navigací kompletně a východní Evropa je na tom podstatně hůře. Přední výrobci navigací do auta a turistických navigací jako je GARMIN, TOMTOM, MIO se před pěti lety soustředily zejména na západní část Evropy a mapy východní Evropy obsažené v jejich gps navigacích byly hůře zpracované. Dnes je situace podstatně vyrovnanější i díky lokálním výrobcům map například GPS mapy pro ČR ATLAS ČR nebo TOPO CZECH od českého výrobce patří k naprosté špičce.

nebankovní půjčky

půjčky na exekuce

web levně

hotovostni půjčky

GiGaINZERT.cz

Bazar SnadnoRychle

GiGaINZERT.sk

Zdarma bazar

Weblevně

Inzerce na Půjčky

Půjčky SnadnoRychle

SnadnoRychle – rozcestník

RychleSnadno – rozcestník

Půjčky bez registru

oddluženi fyzické osoby

Spoříci účet

Odškodnění dopravní nehody

Kreditní karty

Družstevní byt

Výkup nemovitosti

Reality inzerce

Práce inzerce

GigaBazar.pl

investiční zlato

nebankovní půjčky

kulturistika,fitness

bazar.inzerce

bazar.inzerce

erotická inzerce

bazar.inzerce

dárky pro může,ženy

bazar.inzerce

bazar.inzerce

bazar-slovensko, inzercia

bazar-německo inzerce

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: