HDTV satelitní přijímače

Jsou přijímače určené pro příjem satelitního vysílání ve vysokém rozlišení. HDTV přijímače ovšem dokáží také přijímat programy v klasickém SD rozlišení. HD satelitní přijímače se připojují k televizoru pomocí kabelu SCART nebo HDMI.

 

Příjem satelitního vysílání

Z družice se vysílá signál z obrazovými a zvukovými daty. Parabolická anténa namířená na družici tento signál koncentruje do svého ohniska, kde je umístěn konvertor. Konvertor je připevněn k parabole speciálním držákem. Pomocí konvertoru je signál přijímán a koaxiálním kabelem přiváděn do satelitního přijímače. V přijímači se rozpoznávají a oddělují zvuková data a posílají na příslušné výstupy, které jsou vedeny do televizoru případně do jiných zařízení.

 

Kapacita datového pásma, na kterém jsou přenášeny satelitní programy není neomezené, proto je třeba obraz a zvuk komprimovat. Ke kompresi se používají formáty MPEG-2, MPEG-4. Čim lepší komprese, tím víc dat lze v reálném čase přenést.

 

HDTV rozlišení

Toto rozlišení nabízí divákovi mnohem lepší dojem ze sledovaného pořadu. Vyšší počet zobrazovaných bodů totiž obrazu dodává mnohem větší ostrost, než je tomu u SD rozlišení.

 

Full HD a HD ready rozlišení

Rozlišení je informace o maximálním možném počtu zobrazených bodů. Udává se jako horizontální počet pixelů x vertikální počet. Pixel je právě nejmenší zobrazitelná obrazová informace. Pixel je též nazýván obrazový bod.

Různé televizory mají různé rozlišení. Staršími SD televizory se zde nebudeme zabývat. Nové HD televizory mohou mít označení Full HD nebo HD ready. Toto označení udává právě rozlišení, které mohou zobrazit. U HD ready televizorů je rozlišení 1270×720 a u Full HD je to 1920x1080px.

 

HDTV satelitní přijímače zobrazují i Full HD i HD ready rozlišení.

 

Fonetip s.r.o.

www.satelitni-komplety-shop.cz

nebankovní půjčky

půjčky na exekuce

web levně

hotovostni půjčky

GiGaINZERT.cz

Bazar SnadnoRychle

GiGaINZERT.sk

Zdarma bazar

Weblevně

Inzerce na Půjčky

Půjčky SnadnoRychle

SnadnoRychle – rozcestník

RychleSnadno – rozcestník

Půjčky bez registru

oddluženi fyzické osoby

Spoříci účet

Odškodnění dopravní nehody

Kreditní karty

Družstevní byt

Výkup nemovitosti

Reality inzerce

Práce inzerce

GigaBazar.pl

investiční zlato

nebankovní půjčky

kulturistika,fitness

bazar.inzerce

bazar.inzerce

erotická inzerce

bazar.inzerce

dárky pro může,ženy

bazar.inzerce

bazar.inzerce

bazar-slovensko, inzercia

bazar-německo inzerce

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: