Jak na rizikové kácení stromů

Nyní v jarních měsících všechny zahrádkáře čeká stříhání a prořezávání stromů. Každý se s tímto problémem popere po svém. Ti, kteří mají vhodné nářadí se obvykle do řezání stromů pustí sami. V některých případech je ale vhodnější si na pomoc najmout profesionály a nechat hlavně rizikové kácení stromů na těch, kteří si s ním poradí snáze. Rizikové kácení stromů je obvykle takové, při kterém se jedná o vysoký strom, který při nečekaném pádu ohrožuje poblíž stojící stavby. Profesionálové umějí strom pokácet přesně zaměřeným řezem tak, aby dopadl na vymezené místo a tím zabránil škodám na majetku nebo i zdraví přihlížejících.
I k prořezávání stromů můžete profi služeb. Zejména starší občané, kteří mají zahrádku a na podobné opečovávání už nestačí, si mohou najmout zahradnické služby. Stříhání keřů většina lidí stále provádí obyčejnými zahradnickými nůžkami, které jsou ale hůře využitelné ve vyšších místech vzrostlejších stromů. V takových případech je potřeba využít žebřík. Mnohem osvědčenější ale jsou teleskopické nůžky, které lze díky důmyslnému patentu používat i na vysoko položené větve. Keře se skvěle zastřihávají elektrickými nůžkami. Standardní velké zahradnické nůžky jsou sice také možností, ovšem mnohem namáhavější.
Kácení stromů
Ke kácení stromů lze také přistoupit samostatně, ovšem je také třeba mít správné nářadí. Nejlepší je motorová pila. Ručně, tedy pomocí ruční pily, lze kácet nanejvýše úzké mladé stromky. U starších a vzrostlejších stromů nebo keřů je výhodnější vsadit na elektrický nebo motorový pohon, který Vám ušetří spoustu námahy.

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: