Na akci SP v Klingenthali triumf Watabeho

Japonec Akita Watabe  zvítězil v sobotních závodech Světového poháru v severské kombinaci v německém Klingenthali. Po skoku a běhu na 10 km si připsal druhé prvenství v kariéře a to přesvědčivým způsobem, když finišoval s bwin náskokem 28,5 sekundy před obhájcem celkového prvenství v SP Francouzem Jasonem Lamym Chappuisom, třetí skončil Rakušan Bernhard Gruber.

I přes druhé příčce udělal Lamy Chappuis další důležitý krok na cestě za třetím glóbem v řadě. Watabe vedl už po skokanské části a díky bwin bonus skoku dlouhému 144 metrů vystartuje do běžecké části na 10 km se šesťsekundovým náskokem před Rakušanům William Deniflom as dvanásťsekundovým před Gruberem.

Na můstku přišlo ke nezvyklé diskvalifikaci nejlepšího německého závodníka Tina Edelmann, který sice viděl zelenou signalizaci odobrujúcu start, ale jeho trenér Ronny Ackermann mu nepovolil spustit se dolů můstkem. “Nemohl jsem si to vzít na bwin zodpovědnost. Vítr byl tak silný, že by to pro Tina bylo nebezpečné,” zdůvodnil své rozhodnutí Ackermann. Edelmann v pátek v zkušebním kole doplatil na prudký vítr pádem.

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: