O renovaci parket.

V dnešní moderní době se stále častěji vracíme k tradičním materiálům, ze kterých si budujeme vše co nás obklopuje. Je to třeba nábytek, různé dekorace a v neposlední řadě to jsou podlahy. Samozřejmě to nejde všude a také se to všude nehodí, ale rozhodně by byla chyba dávat na podlahu, kde jsou staré dubové parkety, plovoucí podlahu, nebo PVC. Jak je známo, dubové parkety jsou velice kvalitní a kdyby jste si je chtěli pořídit zcela nové, vynaložíte za ně nemalé peníze. Proto apeluji na všechny, kdo mají staré parkety, pusťte se do renovace parket.

Možná jste zruční a renovaci parket si dokážete udělat sami. Ale jestli to tak není, není nic snadnějšího, než si najít firmu. Odborní řemeslníci se na vaše parkety podívají a domluví si s vámi, jak postupovat. Je třeba zvážit, jakou místností začnete, ale věřte, že i kuchyňské linky můžou stát na podlaze z parket. Jestliže máte obývací pokoj spojený s kuchyní, tak je dobré začít právě těmito prostory.

Místnosti je třeba vyklidit a zbavit podlahu všech nežádoucích kovových kotevních materiálů. Pak následuje broušení parket, které je minimálně třífázové. Parkety brousíme podle vzoru v jakém jsou uloženy. U mozaikových parket provádíme hrubé broušení kolmo na sebe pod úhlem 30 stupňů. U rybinového vzoru brousíme parkety střídavě pod úhlem 45 stupňů. Po hrubém vybroušení vytmelíme spáry i případné otvory, které potřebujeme zakrýt. Tmely se vyrábějí v různých odstínech, tím si zajistíme barevnou celistvost podlahy. Znova vybrousíme a začneme přidělávat lišty, které jsou důležitou součástí podlahy. Lišty je můžeme vybrat ze stejného materiálu, ale můžeme i experimentovat a vybrat jiné dřevo. Vznikne nám barevné odlišení podlahy od stěn. Vše záleží na vaší fantazii. Nakonec musíme parkety nalakovat. Ani tady nám nestačí jednorázové nalakování. Lak musí být tvrzený a nanesený alespoň ve třech vrstvách.

Takto zrenovovaná podlaha vám splní váš požadavek na její odolnost a zároveň vás bude těšit každý krok, který na ni uděláte.

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: