Jak vybrat správnou autoškolu?

Snahou každého mladého člověka je stát se co nejdříve řidičem. Dobrým řidičem se ale člověk nestane přes noc.  Jedno je rovněž  jisté, určitě se jím nestane zadarmo. Kolik například řidičský průkaz b tedy na osobní automobil vlastně stojí? 

Prozkoumali jsme nabídku autoškol na českém  internetu  a zjistili cenový rozsah od 6 000,- Kč do 13 000,- Kč. Tak to je opravdu velké cenové rozpětí.  Ale proč?  Když se sneseme z výšin na zem, bude nám při použití špetky selského rozumu jasné, že ta nejnižší nabídka v sobě něco skrývá.  Prostě a jednoduše se výuka a výcvik  musí někde ošidit. Tím se nám ovšem rozplývá sen o dobrém řidiči.

 Dosti běžnou fintou “levných” autoškol  může být i v rámci “slabých výkonů žáka” dokupování dalších a dalších jízd a hodin výuky. Tím se ta levná autoškola stane rázem tou nejdražší.  V nejhorším případě se může také stát, že z takto levné autoškoly s nejlevnější nabídkou odejdete bez řidičského průkazu, ale i bez peněz.

Při  dodržení všech předepsaných hodin výuky a  výcviku se solidní autoškola  s cenou za získání řidičského průkazu na skupinu b pod 10 000,- těžko dostane.  

Jsou ale i výjimky v nabídkách větších autoškol.  Vy budete muset chození do autoškoly obětovat trochu více svého času a hlavně přizpůsobit se. Tato ekonomičtější  výuka se nazývá skupinový výcvik. Prostě a jednoduše do autoškoly chodí větší skupina lidí na výuku a i rozvrh jízd není tak flexibilní.  

Tímto způsoben můžete získat řidičský průkaz b  i za cenu pod 8 000,- Kč a kvalita je zachována. Takovou nabídku vám ale mohou dát pouze velké  autoškoly, které vlastní větší učebnu, široký vozový park a více učitelů.  

To, že se stanete dobrým řidičem za pár korun  v autoškole typu garáž s áčkem na střeše, vozovým parkem o počtu jedné  “feldy”  tak můžete rozhodně zapomenout.

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: