Lyže a snowboardy Völkl – historie firmy.

Světoznámý výrobce lyží – firma Völkl byla založena v Dolním Bavorsku již roku 1875. S výrobou lyží oficiálně začíná od roku 1923.

V roce 1967 přichází na trh s inovativním vzhledem a inovačním designem legendárním zebra stylem. Lyže Völkl se tak stávají celosvětovým hitem.

Od roku 1970 získávají sportovci na lyžích Völkl tituly mistrů světa a řadu olympijských vítězství. Jako jeden z prvních výrobců lyží na světě přichází firma při výrobě lyží s kosmickou technologií uhlíkových vláken. Mezi další průlom v designu lyží byl nástup carvingového trendu lyžování a právě firma Völkl stála u jeho zrodu.

V roce 1986 Franz Völkl navrhuje první snowboardové prototypy a v roce 1997 firma Völkl uvádí svojí vlastní řadu snowboardů na trh.

Lyže a snowboardy Völkl jsou od roku 1997 vyráběny v jednom z technologicky nejvyspělejších závodů na světě. V roce 2001 spojuje firma Völkl své síly s firmou Marker a vytváří tak revoluční systém vázání Motion. Montáž vázání na lyže Völkl se od té doby provádí bez jediného šroubu a vytváří dokonalou harmonii mezi lyžemi a vázáním.

V roce 2007 Völkl představuje další evoluční skok ve vývoji lyží – Power Switch Technologii, tedy mechanismus, který vám umožní kompletně změnit vlastnosti lyží dle aktuálních sněhových podmínek a fyzické úrovně lyžaře.

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: