Hračky

Každé dítě od narození potřebuje pro svůj jak motorický tak i psychický vývoj hračky, které je dokáží i něco naučit. Už v dobách starých Egypťanů měly děti běžně hračky. Nejvíce hraček měly ovšem děti zejména v Číně. Mezi jejich nejrozšířenější hračky patřily především panenky, káča, houpačky a mnoho jiných, dnes již dětem známých, hraček. Jednou z velmi populárních hraček v dávných dobách byla jednoznačně hračka JOJO, která pochází samozřejmě z Číny.

Během rozvoje řecké kultury se začaly rozšiřovat i panenky pro holčičky, nebo vojáčci, kteří byli oblíbenou hračkou zejména chlapců, ale i jejich otců. Postupem času se tyto hračky dostávaly přes středomoří až do celé Evropy, kde se těšily velkému zájmu.

Snad nikoho nemůže překvapit že kostky mají svůj původ také v Řecku. Už jen výrok kostky jsou vrženy pochází z úst Ceasara. Výhodou této společenské hry byly především nízké náklady, což znamenalo, že ji mohly hrát všechny společenské vrstvy.

Z Orientu se do Evropy dostalo obrovské množství hraček typu šachy, diabolo ale dokonce i karty. Létající draci, se kterými si děti dokáží užít obrovskou zábavu mají své kořeny také v Číne. Děti si při hraní navíc hrají na čerstvém vzduchu a navíc se dříve věřilo, že létající draci zahání zlé duchy.

Jelikož hračky byly velmi omezeným zbožím, začaly se tedy vyrábět ve velkém už v 16. století. Zatím se jedná o německé dřevěné hračky, které jsou určeny pro vývoz. Až kolem roku 1730 začíná výroba dnes již legendárních cínových vojáčků. Díky obrovskému průmyslovému vzestupu se hračky začínají vyrábět obrovskou rychlostí. Pár let po vynálezu prvního automobilu a prvního letadla, se začaly vyrábět modely malých autíček, letadel, ale i vláčků. Na samém počátku 20. století vzniká i první plyšový medvěd.

Během let se hračky začaly vyrábět z kaučuku, nebo z plastu. To vedlo k obrovskému rozšíření celosvětového sortimentu a dá se říct že v současné době je trh již nasycen množstvím hraček, které se dostaly na trh.

Fonetip s.r.o.

www.mrakyhraček.cz

nebankovní půjčky

půjčky na exekuce

web levně

hotovostni půjčky

GiGaINZERT.cz

Bazar SnadnoRychle

GiGaINZERT.sk

Zdarma bazar

Weblevně

Inzerce na Půjčky

Půjčky SnadnoRychle

SnadnoRychle – rozcestník

RychleSnadno – rozcestník

Půjčky bez registru

oddluženi fyzické osoby

Spoříci účet

Odškodnění dopravní nehody

Kreditní karty

Družstevní byt

Výkup nemovitosti

Reality inzerce

Práce inzerce

GigaBazar.pl

investiční zlato

nebankovní půjčky

kulturistika,fitness

bazar.inzerce

bazar.inzerce

erotická inzerce

bazar.inzerce

dárky pro může,ženy

bazar.inzerce

bazar.inzerce

bazar-slovensko, inzercia

bazar-německo inzerce

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: