Noční vidění

Noční vidění je optický přístroj podobný dalekohledu, který za pomocí zbytkového světla /např. z hvězd, měsíce apod./, zesiluje obraz, který vy vidíte v okuláru. Přesněji řečeno funguje tak, že zbytkové světlo vstupuje do objektivu, tam je za pomocí elektro-optického měniče zesíleno a vám se v okuláru nabízí jako jasný obraz, který pozorujete v jasně zelené zářící barvě.. Co se týká využití nočního vidění, je velice rozmanité. Když pomineme různé bezpečnostní a vojenské služby, nabízí se jako nepostradatelná pomůcka pro mysliveckou a lesnickou praxi. Myslivec v noci na čekané má neocenitelnou pomůcku, díky které může bez problémů určit druh i věk lovené zvěře. Rovněž při sčítání zvěře se nemusíte spoléhat jen na denní světlo. V případě, že se budete pohybovat v úplné tmě, např. v podzemí, využijete noční vidění se zabudovaným zdrojem infračerveného světla. Protože ale přísvit funguje tak trošku jako baterka, tak i vzdálenost na kterou můžete vidět je omezená. Než zakoupíte noční vidění rozhodněte porovnejte různé typy od různých výrobců.  Rozmyslete si, zda pro vás bude lepší monokulár, nebo binokulár, popř. kukla. K nočnímu vidění se dají pořídit různé doplňky, např. možnost připojení zařízení pro záznam videa.

Noční vidění se rozdělují do čtyř kategorií označovaných jako generace 1 – generace 4,  označovány jako GEN I-GEN II. Každá se generace se liší v použití technologie nočního vidění, čili jaký typ trubice násobiče zbytkového světla je použit v přístroji, v použití materiálu aj. V současné době jsou nejrozšířenější přístroje GEN I. To je vlastně úplný základ nočního vidění. Tyto noktovizory, jejichž pestrý výběr je na dalekohledy-puskohledy.cz vám  za velmi přijatelnou cenu poskytnou kvalitní a ostrý obraz. Nicméně má své mouchy a to takové, že pozorovaný obraz může být na okrajích mírně roztřepený, což je zcela v normě. Přístroje GEN II jsou cenově vyšší než noční vidění první generace. Důvodem je mnohonásobně zesílené zbytkové světlo díky MCP a tudíž  jasnější obraz na vzdálenost až 250m. Další technický vývoj pokračuje v přístrojích nočního vidění u GEN III. Majitel takového nočního vidění má i za velmi špatných světelných podmínek velmi jasný a ostřejší obraz. Kvalita obrazu je dány díky přidáním arzenidu galia, chemické látky, do fotokatody. Co se týká nočního vidění čtvrté generace – GEN IV, tak to je  na špici technologického vývoje v posledních deseti letech. U této generace se díky odstranění iontové bariéry podstatně zlepšil signál a kvalita obrazu, co do zaměření i rozlišení. Navíc se za použití automatické synchronizace zkvalitnil obraz za velmi špatných světelných podmínek a několikanásobně ze zlepšilo rozlišení.

Noční vidění není dalekohled, tudíž nečekejte, že budete vidět detaily. Noční vidění slouží k pozorování objektu jako celku, nikoliv k pozorování detailu. Takže platí, že čím větší je pozorovaný objekt – tím lepší a snazší je ho pozorovat a hlavně zpozorovat, čím více zbytkového světla, tím lepší pozorování.

nebankovní půjčky

půjčky na exekuce

web levně

hotovostni půjčky

GiGaINZERT.cz

Bazar SnadnoRychle

GiGaINZERT.sk

Zdarma bazar

Weblevně

Inzerce na Půjčky

Půjčky SnadnoRychle

SnadnoRychle – rozcestník

RychleSnadno – rozcestník

Půjčky bez registru

oddluženi fyzické osoby

Spoříci účet

Odškodnění dopravní nehody

Kreditní karty

Družstevní byt

Výkup nemovitosti

Reality inzerce

Práce inzerce

GigaBazar.pl

investiční zlato

nebankovní půjčky

kulturistika,fitness

bazar.inzerce

bazar.inzerce

erotická inzerce

bazar.inzerce

dárky pro může,ženy

bazar.inzerce

bazar.inzerce

bazar-slovensko, inzercia

bazar-německo inzerce

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: