Dovolená v jižních Čechách

Chystáte se na dovolenou do jižních Čech a přemýšlíte, co všechno navštívíte? Jihočeský kraj je na různé památky velmi bohatý a skrývá se tu také řada kulturních klenotů. Abyste všechno stihli bez dlouhého a často únavného přejíždění z místa na místo, vyberte si ubytování, tak aby vše bylo na dosah ruky.

Ubytování jižní Čechy

Nejvíce praktickým místem pro Vás bude ubytování v Českých Budějovicích. Samotná jihočeská metropole nabízí úžasnou procházku historickým jádrem města a řadu sportovních a kulturních událostí. Proto při výběru ubytování dbejte, aby se penzion nebo hotel nacházel přímo u centra, odkud snadno a rychle dojdete na hlavní náměstí Přemysla Otakara II.

Levné ubytování České Budějovice

Nemusíte se obávat vysokých cen, protože i kolem centra Českých Budějovic najdete řadu penzionů a hotelů, které nabízejí levné ubytování vzhledem ke kvalitě služeb. Ubytovací zařízení klasicky zahrnují pokoje s TV a připojením k WiFi, dále nabízí možnost snídaně formou bufetu, vlastní parkoviště pro hosty a samozřejmostí je vlastní koupelna s WC.

České Budějovice památky

Přímo v jihočeské metropoli se nachází řada míst, která stojí za to navštívit. Mezi hlavní památky v Českých Budějovicích patří i již zmiňované náměstí Přemysla Otakara II., které je čtvercové o rozloze jeden hektar. Uprostřed náměstí se nachází Samsonova kašna. Krásná je také radnice a loubí okolo celého náměstí, které dále pokračuje již pouze ve zbytcích v okolních uličkách.

Z náměstí Vás zaujme dominanta Českých Budějovic, kterou je Černá věž. Neváhejte vystoupit až na vrchol, odkud je krásný rozhled po českobudějovické kotlině. Vedle Černé věže stojí barokní kostel sv. Mikuláše. Druhým velkým kostelem v českých Budějovicích je kostel Obětování Panny Marie na Piaristickém náměstí, který je součástí kláštera piaristů. Dnes v piaristickém klášteře najdete Základní uměleckou školu.

Památky jižní Čechy

Nedaleko Českých Budějovic se nachází zámek Hluboká nad Vltavou, kde kromě prohlídkových tras můžete navštívit Alšovu jihočeskou galerii. Za procházku stojí i místní zámecký park. Určitě nevynechejte historické město Český Krumlov se zámkem a středověkými uličkami, které Vás pohltí svou jedinečnou atmosférou.

Mezi další významné památky v jižních Čechách patří také klášter Zlatá Koruna, která leží nedaleko Českého Krumlova.  Klášter byl založen Přemyslem Otakarem II. stejně jako České Budějovice. V jihočeském kraji najdete další zámky a hrady jako Rožmberk, Červená Lhota, Třeboň. Kromě kulturních památek se zde nachází například také pozůstatky koněspřežné dráhy do Lince, Trocnov rodiště husitského vůdce Jana Žižky a mnohé jiné.

Jižní Čechy to nejsou jenom památky, ale také přírodní krásy jako Třeboňské rybníky, nedaleké vrcholy Šumavy a Novohradských hor.

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: