Pneumatiky

Téměř každý z nás již vlastní osobní automobil, ať už pro svoje soukromé účely, nebo služební. V obou dvou případech se o ně musí pečovat, jako by se jednalo o člena rodiny. Většina řidičů, nebo řidiček využívá automobil po celý rok, ktežto někteří jedinci auto tzv. zazimují v garáži a na jaře s ním opět vyjedou na silnice. Tito řidiči pro to mají několik důvodů. Vzhledem k stálému růstu cen pneumatik si mnoho z nás již nemůže dovolit zimní pneumatiky a pokud ví, že se bez auta v zimě obejde, není co řešit. Mnoho řidičů si navíc ani na namrzlé silnice netroufá a tak raději využívá veřejnou dopravu, nebo chodí pěšky.

Ovšem dobu a pokrok člověk nezastaví a tak, i když se to nezdá, se pneumatiky stávají bezpečnější a bezpečnější částí auta.

Vraťme se ale do doby, kdy to všechno začalo. První kdo vynalezl pneumatiku byl v roce 1845 Robert William Thomson. Ovšem v té době nebyly vozidla u kterých by se tento vynález mohl uplatnit, proto se se časem zapomnělo a v roce 1888 se John Boyd Dunlop pokusil o znovusestrojenípneumatiky pro tříkolku svého syna. A úspěšně.

Od té doby pneumatiky prošly neuvěřitelně dlouhou obměnou, až do podoby, v jaké ji známe dnes. V současné době je jen těžko určitý počet druhů pneumatik, jelikož se využívaji snad u všech dopravních prostředků, kromě lodní dopravy.

Dnes se pneumatiky rozdělují na několik parametrů. Mezi ty úplně nejdůležitější patří samozřejmě nominální šířka pneu, index nosnosti, poměr nominální výšky pneumatiky k nominální výšce, která je udávána v procentech a mnoho dalších parametrů. Jedním z důležitých parametrů je i index rychlosti. Tento údaj udává maximální rychlost, kterou pneumatika může jet po dobu deseti minut bez toho, aby hrozilo jakékoli nebezpečí.

Pneumatika se nejčastěji skládá ze vzdušnice, neboli duše a z pláště – pneumatiky, která je z vulkanizované gumy. Vyjímku tvoří i samotné pneumatiky bez vzdušnice. Samotné pneumatiky slouží i jako primární zdroj odpružení celého auta.

Fonetip s.r.o.

www.gumyber.cz

nebankovní půjčky

půjčky na exekuce

web levně

hotovostni půjčky

GiGaINZERT.cz

Bazar SnadnoRychle

GiGaINZERT.sk

Zdarma bazar

Weblevně

Inzerce na Půjčky

Půjčky SnadnoRychle

SnadnoRychle – rozcestník

RychleSnadno – rozcestník

Půjčky bez registru

oddluženi fyzické osoby

Spoříci účet

Odškodnění dopravní nehody

Kreditní karty

Družstevní byt

Výkup nemovitosti

Reality inzerce

Práce inzerce

GigaBazar.pl

investiční zlato

nebankovní půjčky

kulturistika,fitness

bazar.inzerce

bazar.inzerce

erotická inzerce

bazar.inzerce

dárky pro může,ženy

bazar.inzerce

bazar.inzerce

bazar-slovensko, inzercia

bazar-německo inzerce

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: