Salát ze zelených lusků 3x jinak!

1. Salát s kuřecím masem, zelenými fazolkami a sýrem

Doba přípravy:

 25-30 minut

 

Ingredience:

200 g zelených fazolek

3 lžíce olivového oleje

1 citron

1 lžíce dijonské hořčice

Sýr Parmezán  v celku/ nastrouhaný

150 g kuřecího, nebo krůtího masa

1 ks cibule

Sůl

Pepř

 

Příprava:

Zmrazené fazolky vsypeme do hrnce, zakápneme olivovým olejem, posolíme a necháme dusit pod pokličkou, dokud nezměknout.

Oloupeme si cibuli a nakrájíme na drobno.  Poté ji osmažíme na pánvi.

Dále očistíme kuřecí/ krůtí maso a nakrájíme na nudličky. Přidáme na pánev k cibulce a osmažíme do zlatova.

Připravíme si dresing. Olivový olej nalijeme do menší nádoby, zakápneme citronem a přidáme lžící dijonské hořčice. Vše dobře promícháme.

Poté co jsou fazolky hotové, dáme je do větší mísy, přidáme kuřecí maso s cibulkou a dle chuti osolíme a opepříme.

Zakápneme připraveným dresingem a navrch nastrouháme parmezán na hoblinky, nebo posypeme již nastrouhaným sýrem na drobno.

Autor článku: Štěpánka Pírková

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: