Správné sezení pro děti i dospělé

Správné sezení pro děti i dospělé

Nesprávné sezení může způsobovat poruchy ve vývoji dětí, bolest hlavy, páteře, a také ovlivní soustředění a pracovní výkonnost. Kvalitní židle by měly mít už malé děti. Od nejmenšího věku je potřeba tělu poskytnout správnou oporu, i děti tráví sezením mnoho času, především u učení nebo počítače. Pro děti od nejmladšího věku jsou určeny rostoucí židle a stoly, které jednoduše nastavujete podle toho, jak děti rostou.

Jak by měla vypadat správná židle

Židle do kanceláře by měla mít nastavitelný a anatomicky tvarovaný sedák a opěrák. To zajistí správnou polohu těla. Odpružení slouží proti nežádoucím nárazům na páteř. Vhodné je i nastavení přítlaku podle váhy sedícího. Dobře nastavená židle umožní aktivní sezení. Existuje mnoho typů speciálních židlí pro různé profese. Jsou to židle lékařské, laboratorní, pokladní, nebo třeba antistatické. Samostatnou kapitolou jsou klekačky nebo sedací pytle, velmi oblíbené u dospělých i u dětí.

Židle do jídelny i podniku

Nejrůznější jídelní židle se hodí do domácnosti i gastronomických podniků. Vybrat si můžete i podle vašeho zaměření židle masivní, čalouněné, ohýbané, barové, ale také pohodlná křesílka nebo zajímavé designové kousky. Takže i když máte podnik ve vysoce moderním designu, určitě si vyberete, stejně tak jako u tradičního pojetí interiéru.

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: