Proč zvolit při rekonstrukci anhydritové podlahy?

Proč zvolit při rekonstrukci anhydritové podlahy?

Kladete si závažný dotaz, jakou zvolit novou podlahu? Výběr je dnes poměrně pestrý, ovšem dalo by se říct, že vedou podlahy samonivelační, takové, které dokážou samy vytvořit rovinu a jsou snadné na instalaci. Z této skupiny stojí jistě za zmínku anhydritové podlahy.

Rychlá instalace

Podlahy z materiálu anhydrit jsou instalované s pomocí základního míchacího stroje, který je umístěn dole pod stavbou. Z tohoto důmyslného zařízení je pak čerpána betonová směs až na místo určení. Využívají se k tomu různé hadice a potrubí, která musí být maximálně ohebná.

U tlakového zařízení je osoba, která ho ovládá, nahoře pak pracuje jeden či více pracovníků, kteří aplikují s pomocí hadice směs přímo na místo.

Skvělý a odolný materiál anhydrit

Anhydrid je bezesporu velmi výhodným a moderním materiálem, který se dnes využívá u mnoha typů staveb a především pak při rekonstrukci. Je to dáno hlavně jeho pevností a odolností proti poškrábání i větším odštípnutím. Za zmínku také stojí vysoká pevnost v ohybu a lehkost celé konzistence. Díky lehkosti je velmi dobré používat tyto podlahy kupříkladu v panelových bytech a dalších podobných zástavbách, které jsou patrové.

Podlahové topení a anhydritová podlaha

anhydritovou podlahou jde skvěle dohromady také podlahové topení. To je nejen vysoce oblíbené, ale také s ním můžete ušetřit, zvláště pak, když využijete tuto skvělou kombinaci. Nejprve se instalují trubky, ty se pak zalijí anhydritovou směsí a již po nějakých 7 dnech můžete začít beze strachu topit. Tento typ podlahy je navíc velice dobře tepelně vodivý. Trubky topení budou usazeny naprosto dokonale a vy budete vždy v teple.

Další plusy

Dalšími plusy, které jistě stojí za zmínku u foukaných betonových podlah jsou:

  • Nižší konečné pořizovací náklady
  • Okamžité vytvoření roviny
  • Nízká smrštitelnost
  • Nedojde k poškození rozvodů

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: