Insolvence

Neschopnost platit? Žádný div. Platy jdou dolů, vše ostatní se zdražuje a zdražuje a zdražuje. A tak se stane, že se lidé dostanou do insolvence, neboli do neschopnosti platit a splácet své půjčky, úvěry a ostatní závazky, které jim během jejich života vznikly. Dnes už se tomu doopravdy nikdo nediví.  A proč? Protože skoro nikdo už nemá peníze. To tak prostě je. Prostě se to tak vyvrbilo.

 

V insolvenci nemluvíme o platební nevůli, to je něco jiného. Nevůle je, že může, ale nechce. Insolvence je neschopnost, takže dotyčný chce, ale nemůže, protože jeho příjem nestačí na poplacení všech jeho závazků a ještě alespoň trošku důstojný život. A důstojný život je to, na co máme nárok všichni. Ale úplně všichni. A insolvence vám v tom může pomoci. Přijde vám výplata, ale vy z ní nevidíte ani halíř neboť vám vše sežerou vaše závazky? V tom případě je opravdu nejvyšší čas na insolvenci. Nemusíte se za to stydět. Již se to stalo větším kapacitám. Třeba si jen vezměte kolik společností je dnes v insolvenčním řízení. Nespočet. Opravdu se to nedá spočítat a den ode dne jich přibývá a přibývá. Asi je to novým trendem. Ale smutným trendem. To uznávám.

 

Insolvenci je dobré zahájit ještě před tím, než se na vás začnou svého práva domáhat exekutoři. Je to mnohem pohodlnější a vaše závazky ještě nejsou navýšené o jejich mzdu. A ta není zrovna malá. Pokud k vám přijde exekutor, můžete se připravit na velmi nepříjemné navýšení vašich závazků. A když říkám velmi, tak to myslím doslovně. Kolik lidí se ocitlo na ulici jen proto, že se jejich závazky dostali až k exekutorům. Exekutora vaše finanční situace nezajímá. Ten si jede tu svou. On je tady totiž od toho, aby z vás ty peníze dostal jakýmkoliv způsobem. A věřte, že použije cokoliv jen proto, aby tomu tak bylo. Proto vyhledejte insolvenční řešení dříve než dojde na nejhorší. A exekutor tím nejhorším doopravdy je. Na rozdíl od insolvence, ta vám může jedině pomoci.

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: