Akumulátorový vrtací šroubovák

Akumulátorový vrtací šroubovák se řadí do skupiny univerzálního nářadí. Znamená to, že ho můžete použít jak při provádění šroubových spojů, tak i při vrtání do různých druhů materiálů. Díky své univerzálnosti patří bezesporu k nejoblíbenějšímu nářadí na trhu.

Naše firma, SMnářadí má velice dobré zkušenosti s akumulátorovými vrtacími šroubováky společnosti Bosch a Einhell. Nejen, že jsou jejich výrobky na vysoké úrovni, ale také obě společnosti zajišťují záruční a pozáruční servis.

Kvalitní akumulátorový vrtací šroubovák je vybaven kovovou dvoustupňovou převodovkou. Volba rychlosti se pohodlně provádí pomocí mechanického přepínače rychlosti. Výstupní otáčky vrtacího šroubováku jdou dále regulovat elektronickou regulací otáček, která je zabudovaná ve vypínači vrtacího šroubováku.

Za ideální výstupní otáčky vrtacího šroubováku se považují :

I. rychlostní stupeň – max. 600 ot./min. Tato rychlost se používá při provádění šroubových spojů.

II. rychlostní stupeň – max. 1 350 ot./min. Uvedená rychlost je dostačující i pro vrtání do různých druhů materiálů.

Samozřejmostí je u těchto akumulátorových vrtacích šroubováků také přepínání pravého a levého chodu výstupních otáček.

Důležitým faktorem akumulátorových vrtacích šroubováků je maximální krouticí moment, neboli maximální síla, kterou je vrtací šroubovák schopen vyvinout při provádění šroubového spoje. Obvykle se udává v jednotkách Nm (newtonmetr). Šroubováky bývají vybaveny několika stupňovou předvolbou krouticího momentu. Jednotlivé stupně jdou pohodlně nastavovat na požadovanou sílu krouticího momentu. U kvalitního akumulátorového vrtacího šroubováku se krouticí moment pohybuje až kolem 46 Nm.

Při výběru akumulátorového vrtacího šroubováku se musíme také zaměřit na bateriový článek. Zde sledujeme napětí, kapacitu a typ bateriového článku. Všeobecně platí, že čím větší napětí a kapacita článku, tím více práce provedete s akumulátorovým šroubovákem na jedno nabití. Typ bateriového článku doporučujeme v provedení lithium-iontovou technologií. Tyto články nemají tak zvaný paměťový efekt a samovolně neztrácí svoji kapacitu. Jsou tedy kdykoliv připraveny k práci.

To je pouze jen okrajově o bateriových článcích. Podrobněji se této problematice budeme věnovat v některých následujících článcích, které připravujeme.

Pro spolehlivou práci bez zbytečných přestávek, doporučujeme zakoupit akumulátorový vrtací šroubovák se dvěma bateriovými články a hodinovou nabíječkou. Jsou sice cenově dražší, ale tuto investici při práci oceníte.

Dále, je třeba také zmínit i další funkce, kterými jsou akumulátorové vrtací šroubováky vybaveny. Většinou to je Led světlo, které osvětlí pracovní prostor pro pohodlnější práci ve špatně přístupných místech. Dále je to měkčená rukojeť, ale také kontrola stavu kapacity bateriového článku. Stlačením tlačítka se vám stav bateriového článku barevně zobrazí na stupnici vyobrazeného článku.

Věříme, že vám tento článek pomůže při rozhodování a koupi akumulátorového vrtacího šroubováku.

V našem e-shopu, který najdete na adrese www.smnaradi.cz naleznete pouze kvalitní a prověřené akumulátorové vrtací šroubováky.

SMnářadí
Zakřany 226
664 84 Zastávka
Česká republika

Kontakt:
Tel: +420 777 202 512
Email:info@smnaradi.cz

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: