Dětský mikroskop

První mikroskop sestrojili roku 1590 otec a syn Jensenovi, brusiči skla a diamantů. Pak ho využil a zdokonalil čalouník, později optik z Delftu, Antonio van Leeuwenhoek, který vytvořil základy mikroskopické techniky.

 

Mikroskop je zajímavé zařízení i pro skutečně amatérské účely. Naše děti se s mikroskopem setkávají na druhém stupni základní školy, ale ani jejich využití v domácím prostředí není zbytečné a nezáživné. Dětský mikroskop otvírá dítěti „další svět“. Otevřete pro své děti tento zajímavý a naučný svět s námi a mikroskopy nabízenými na dalekohledy-puskohledy.cz

Popis základního školního, dětského mikroskopu je výborným začátkem pro snazší orientaci v parametrech u jednotlivých nabízených modelů.

 

Nedílnou součástí dětského, žákovského mikroskopu je okulár, který může mít různé hodnoty zvětšení nebo být i vybaven ukazovací jehlou, křížem, křížem se stupnicí apod. Ke vložení okuláru do správné pozice slouží tubus okuláru. Dětské mikroskopy mají většinou monokulární hlavici (tzn. jeden vhled). Další součástí mikroskopu je rameno mikroskopu. Dětské mikroskopy jsou dále vybaveny držákem preparátu (většinou pérový). Některé modely jsou opatřeny křížovým vodičem preparátu nebo přímo křížovým stolem, tím je zajištěno pohodlné a přesné posunutí preparátu pod objektivem a zlepšení orientace v preparátu.

 

Nedílnou částí mikroskopu je zaostřování, a to makro (hrubé zaostření preparátu) a mikro (precizní doostření preparátu). Některé mikroskopy mají makro i mikro zaostřování zabudováno v jedné ose a  to pak hovoříme o koaxiálním zaostřování mikroskopu. Celý mikroskop stojí na základně (noha) mikroskopu. Na základně dětských mikroskopů je umístěn kolektor osvětlení, který soustřeďuje paprsky světla. Pod pracovním stolkem mikroskopu je kondenzor, který pomáhá měnit kontrast obrazu. Některé mikroskopy jsou vybaveny clonou a držákem pro vládání filtrů do kondenzoru. Výčet součástí dětského mikrokopu uzavřeme otočnou hlavicí pro objektivy, která nese objektivy a slouží pro jejich snadnou výměnu při pozorování. Objektivy jsou optickou součástí mikroskopu s různými hodnotami zvětšení.

 

Dětský mikroskop tedy tvoří optická soustava, osvětlovací soustava a mechanické zařízení. Optickou soustavu tvoří objektiv, okulár a tubus. Osvětlovací soustava zajišťuje osvětlení pozorovaného preparátu. Mechanické zařízení nám pak dovoluje a usnadňuje práci s mikroskopem jako takovým.

Půjčky bez registru ihned

Nebankovní
půjčky

Oddlužení

Půjčky bez potvrzení příjmu

Půjčky

Půjčky na směnku

Nebankovní
úvěry

Půjčky
ihned

Úvěry
a půjčky

Bankovní
půjčky

Půjčky online

Rychlé
půjčky

Překlenovací úvěry

Úvěry
bez prokazování příjmů

Půjčky pro nezaměstnané

Hotovostní
půjčky

Půjčky
bez ručitele

Soukromé půjčky

Půjčky
do 24 hodin

Půjčky bez prokazování příjmu

Draft finanční půjčky

Půjčky bez registru ihned

Nebankovní půjčky bez registru

Hypotéky a úvěry

Půjčky bez
poplatku

Inzerce Půjčky, úvěry, oddlužení

Půjčky od soukromých osob

Půjčky
na ruku

Půjčka bez doložení příjmu

Půjčka na
směnku ihned

Půjčka pro
studenty

Půjčka
bez registru a poplatku

Půjčka na auto

Půjčka na bydlení

Půjčka
pro každého

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: