Mikroskopy

Dovolte nám krátký pohled do historie mikroskopu. První mikroskop sestrojili roku 1590 otec a syn Jensenovi Jejich přístroj nebylo možné použít pro vědecké účely (malá rozlišovací a zvětšovací schopnost). Zdokonalení se podařilo Antonio van Leeuwenhoekovi (1632-1723). Leeuwenhoek vytvořil základy mikroskopické techniky a mikrobiologie. Optickou teorii mikroskopu vytvořil kolem roku 1 873 německý fyzik E.Abbe.

Mikroskop je jak pro profesionální, tak pro amatérské účely velice poutavé zařízení. Mikroskop Vám umožní objevovat fascinující svět. Při bádání a zkoupání nad mikroskopem ztratíte pojem o čase. Mikroskop je přitažlivý pozorovacím zařízením jak pro samostatného a hloubavého badatele, tak pro skupinové pozorování a s tím spojené vášnivé debaty.

Školní mikroskop není jen školními pomůckou, ale v poslední době se stávají vyhledávaným dárkem pro zvídavé děti a studenty i v domácím prostředí, Jejich kvalita uspokojí kdekterého domácího badatele. I u těchto mikroskopů jsou využity komponenty vysoké kvality – dobrá optika, užitečné doplňky.

Nabídka mikroskopů pro školní mikroskopy na www.dalekohledy-puskohledy.cz je tvořena jak základní modely laboratorních a stereoskopických mikroskopů, tak videomikroskopy. V nabídce naleznete v dnešní době již zastaralé typy záměrných mikroskopů, které využívají k osvětlení zrcátko (jednoznačnou nevýhodou je, že musíte „hledat“ dostatečné světlo, proto se od těchto mikroskopů opouští) a ty, které mají elektrické osvětlení. U žákovských a školních mikroskopů je velice důležité odpružení, aby se předešlo prasknutí preparátu pokud žák/student neopatrně zaostří. Vyšší řady školních mikroskopů mají elektronický okulár, který umožňuje pozorovat obraz jak v okuláru, tak na displeji počítače.

Máte-li zájem o pozorování trojrozměrných předmětů nebo neprůhledných předmětů, musíte vybírat mikroskop z kategorie stereomikroskopy. Tyto mikroskopy mají i vrchní osvětlení a velikou hloubku ostrosti (tedy rozdíl mezi vzdálenostmi nejbližšího a nejvzdálenějšího místa zobrazeného předmětu od objektivu, která jsou zobrazena s ještě přijatelnou ostrostí).

Jak domácí badatelé, tak pedagogové bezesporu ocení řadu kvalitních preparátů, které jsou rozděleny do tematických ucelených řad. V nabídce jsou samostatně i krabičky pro mikroskopické preparáty. Pokud si chcete preparáty nachystat sami, budete vedle samotného mikroskopu potřebovat sadu nástrojů pro přípravu preparátu, Pepiho misky, krycí a podložní skla atd.

Pokud jste začátečníci, nebo hledáte dětský mikroskop, případně hobby mikroskop není vůbec na škodu vybírat z jednodušších mikroskopů, jejichž výhodou je jednoduché ovládání bez složitého nastavování. Tyto mikroskopy mají monokulární hlavici, jsou ´pro pozorování jedním okem. Některé dětské mikroskopy jsou vyráběny i z plastu, jiné mají kovové tělo a skleněné čočky. Kvalita obrazu je samozřejmě od těchto skutečností odvislá.

Školní mikroskopy jsou vyrobeny z kvalitních kovů a mají skleněné čočky. Toto provedení zaručuje kvalitu a dlouhověkost mikroskopu.

 

Půjčky bez registru ihned

Nebankovní
půjčky

Oddlužení

Půjčky bez potvrzení příjmu

Půjčky

Půjčky na směnku

Nebankovní
úvěry

Půjčky
ihned

Úvěry
a půjčky

Bankovní
půjčky

Půjčky online

Rychlé
půjčky

Překlenovací úvěry

Úvěry
bez prokazování příjmů

Půjčky pro nezaměstnané

Hotovostní
půjčky

Půjčky
bez ručitele

Soukromé půjčky

Půjčky
do 24 hodin

Půjčky bez prokazování příjmu

Draft finanční půjčky

Půjčky bez registru ihned

Nebankovní půjčky bez registru

Hypotéky a úvěry

Půjčky bez
poplatku

Inzerce Půjčky, úvěry, oddlužení

Půjčky od soukromých osob

Půjčky
na ruku

Půjčka bez doložení příjmu

Půjčka na
směnku ihned

Půjčka pro
studenty

Půjčka
bez registru a poplatku

Půjčka na auto

Půjčka na bydlení

Půjčka
pro každého

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: