Hubnutí, diety, novoroční předsevzetí a jak to vidí profesionální osobní trenér a alternativní terapeut Michael Moder

Pan Michael Moder, osobní trenér fitness, lektor, moderátor, spisovatel, specialista na životosprávu a alternativní terapeut kosterního a svalového aparátu má k hubnutí velmi blízko.

Za své výsledky, byl před lety Michael Moder přijat za člena encyklopedie významných osobností WhoIsWho.

Denně se setkává s klienty, kteří chtějí zhubnout. Pomáhá klientům naučit se cvičit, dodržovat správnou životosprávu, pitný režim, ale své klienty taky učí pochopit své tělo, vnímat tělo jako celek.

 

Začátek roku je vždy spojen s předsevzetím zhubnout, přestat kouřit, naučit se konečně cizí jazyk a podobně. Časopisy rázem zaplaví hromada zázračných diet a plánů, které vám zaručuji zázračné úbytky váhy, pro náročnější klienty jsou hned na dalších stránkách všechny možné liposukcí a kavitační zákroky. Jak to vidíte Vy, pane Moder, který se oboru fitness a zdraví věnujete 33 let?

 

Vždycky se musím smát, když mi klienti říkají o všech těch dietách, které už vyzkoušeli. V prvé řadě je potřeba si uvědomit, že lidská bytost je jedinečná a každý z nás je jiný. Nikdy nebude fungovat u všech to samé a myslím, že držet se těchto diet je to nejhloupější, co člověk může udělat. Řadu let jsem bydlel v zahraničí a nabíral zkušenosti od těch nejlepších učitelů. Jak tedy postupovat a podle čeho se řídit? V prvé řadě doporučuji výběr kvalitního osobního trenéra, který má zkušenosti. Vždycky kroutím hlavou, když vidím nějaký víkendový kurz na výživového poradce nebo na trenéra… spoustu lidí, kteří dělají tuto práci nemají žádné zkušenosti. Vždy je potřeba s klientem si promluvit o tom jaký má cíl, zeptat se na jeho zdravotní omezení, někdy vyžaduji dokonce i vyšetření lékaře. Všechny informace jsou pro dobrý výsledek důležité. Následuje prohlídka svalového a kosterního aparátu, tam odhalíme, které svaly jsou zkrácené, které chybí úplně, soustřeďuji se rovněž na správné postavení pánve a na páteř. Následuje měření Bodystatem ®, ten nám umožní podívat se na to, jak vypadá v těle poměr svalové tkáně, tukové tkáně, vody a podobně. Bohužel lidé si zaměňují tento přístroj za různé jeho napodobeniny… a nechávají se měřit například v obchodních centrech a kdoví kde ještě přístrojem za pár korun místo aby si zaplatili poradenství u skutečného odborníka. Pak jsou těmto takto chyceným ovečkám doporučovány zázračné pilulky na hubnutí, ale to je zase jiná kapitola…

 

Co to je ten Bodystat ®?

 

Vyšetření na přístroji Bodystat  ® je měření bioimpedance profesionálním analyzátorem, který zjistí složení těla (procento tuku, vody a bezvodé aktivní hmoty), bazální metabolismus a metabolickou potřebu při zvoleném stupni aktivity. Přístroj  BODYSTAT  ® se liší od jednoduchých domácích analyzátorů v mnoha parametrech. Používají se kvalitní elektrody, je dodržována metodika vyšetření. Kvalitní přístroj i samotný měřič ve spojení s unikátním softwarem používajícím predikční rovnice pro určité skupiny obyvatelstva (muži, ženy, děti, aktivní sportovci, osoby nad 70 let) jsou zárukou toho, že BODYSTAT  ® představuje ve všech parametrech absolutní špičku.

Tento unikátní laboratorní přístroj je velmi často omylem z neznalosti zaměňován za jednoduché přístroje, se kterými se můžete často setkat v lékárnách, obchodních centrech a fitness studiích nebo dokonce jen tak měření zdarma na ulici.

Přístroj BODYSTAT  ® se používá výhradně pro svou maximální přesnost ke klinickým vyšetřením na klinikách v celé Evropě. Přístroj vznikl ve Velké Británii za podpory vědců z Karlovy univerzity.

 

Ok, jsem změřená BODYSTATem  ®, jak taková seance dále u Vás probíhá pane Modere… 

 

Na základě měření Bodystatem  ®, (www.bodystat.eu) se sestaví podrobný tréninkový plán a stravovací režim klienta. V našem STUDIO Terapie & Fitness Michael Moder ® (www.facebook.com/michaelmoder.eu)

probíhají tréninky vždy individuálně, to znamená, že ve Studiu není nikdo jiný než klient a jeho osobní trenér fitness, zajišťujeme tím naším klientům absolutní soukromí a péči. Někteří klienti využívají možnost péče u sebe doma ve svých domácích tělocvičnách, které jim mnohdy pomáháme zařídit vhodným nářadím. Každý klient potřebuje jinou péči vzhledem ke stavu organismu, jeho potřebám a cílům.

Osobní trenér fitness dbá celou dobu cvičení na správné provedení cviku, správné dýchání, počet opakování atd. Špatně provedený cvik může klientovi více ublížit než pomoci.

Aerobní část cvičení je rovněž nezbytnou součástí zdárného výsledku, tam necháváme volbu na klientech, vždy jen doporučíme nebo upozorníme na možnosti spojené opět s potřebami klienta. Lidé dnes zapomínají na plavání, rychlou chůzi a další nejdostupnější formy aerobního tréninku. Místo toho navštěvují hromadné cvičení na různých třepacích plošinách a všechny ty zumby a podobně. Vůbec si však neuvědomují rizika těchto módních a reklamních triků. Lidé nemají vůbec pevný svalový korzet a cvičení které provádějí rotací je pak nebezpečné pro jejich páteř. Natřásání se je pak velmi nebezpečné na uvolňování krevních a tukových sraženin o kterých třeba ani nevíme, že je v těle máme, může to být rovněž spouštěč problémů spojených s nervovou soustavou.

 

A na co lidé zapomínají nejvíce ve spojení se stravou? Já se snažím zhubnout už snad dvacet let a nevím, kde dělám chyby.

 

Že máte jíst 5x denně v malých dávkách, v jakém mít poměry tuku, sacharidů a bílkovin to už asi víte. Budete se divit, ale jedná se opět a zase jen o nezvládnutý pitný režim. A týká se to nejen hubnutí. Lidské tělo je z velké části tvořeno vodou, voda je taky vodičem pro všechny potřebné látky v těle, voda nám pomáhá zbavovat se toxických látek, voda souvisí se správnou funkcí lymfatického systému. Opakuji, že je potřeba do těla doplňovat opravdu obyčejnou čistou vodu. Voda, to je život. U hubnutí je to základ dobrého výsledku. Stejně jako pravidelný a vydatný spánek. Co se týká stravy, důležitá je samozřejmě pravidelnost a správná skladba denní dávky potravy. Nejvíce lidem chybí ve stravě bílkoviny-proteiny. Protein – bílkovina je základní stavební jednotkou buňky a tím taky celého organismu. Pokud si spočítáte, kolik bílkovin denně sníte, většinou to nepokryje ani dávku k udržení dobrého stavu organismu.  Největším omylem lidí je, že pokud sníží příjem potravy a zvýší zátěž, tak to co hubnou je tuk. Omyl, většinou přijdete těmi všemi zázračnýma dietami o svalovou hmotu, následně pak přichází jojo efekt. Lidské tělo nelze obelstít a je hloupé si myslet, že pracuje tak, jak my si myslíme. Lidské tělo je neuvěřitelně chytrý mechanismus, který se řídí svými potřebami. Naše tělo se nás neptá, zda se může nadechnout, mrknout, kýchnout….vše si řídí samo. Musí využívat energii, kterou mu dáte. Pokud má energie dost, může ji využít ke štěpení tuků, pokud ji má málo, musí sáhnout do svých zásob. To ale není tuk, jak si mnozí myslí, ale bílkovina,  což znamená sval, který je pro tělo jednodušší rozštěpit. Sval potom chybí a tuk zůstává – to jsou pak třeba takové ty „třepací“ paže apod. U žen je úbytek svalové tkáně spojen i s obdobím přechodu. Tyhle klientky k nám často přicházejí a stěžují si bolesti zad a mezi lopatkami, kde svaly chybí nejvíce…

 

Poradíte mi kde si koupit ten správný protein a jaký? Co ještě bych si měla do diety zakomponovat?

 

U proteinových nápojů doporučuji obsah bílkovin minimálně 75-80%. Jestli zvolit syrovátkový, pro vegany, vaječný, kombinovaný nebo jiný a od které firmy, to si každý musí vyzkoušet sám. Dále do jídelníčku doporučuji zakomponovat lecitin kvůli absorbaci škodlivin, které se uvolňují z rozpouštěných tuků v průběhu redukční diety a také pomáhají uklidňovat nervový systém.

My si necháváme vyrábět proteinové nápoje a lecitin pod naší značkou Michael Moder ®. Tyto výrobky jsou vyráběny na míru podle našich potřeb a zkušeností.

Ve stravě je pak důležitý poměr vlákniny, vitamínů a minerálů. Dbáme taky na pravidelnou detoxikaci přírodními antioxidanty a stav psychiky.

Při redukčních dietách doporučuji i různé spalovače tuku. Ty vybírám ale vysoce individuálně podle zdravotního stavu klienta atd.

Pokud zjistím, že klient potřebuje harmonizovat zdravotní problémy, zde úzce spolupracujeme s Dr. Nona Kuchina a do jídelníčku zakomponujeme její produkty.

Někdy tělo kolem sebe vytváří tukový polštář jako obranu proti něčemu nebo někomu. Jako by říkalo, nedívej se na mě, nevšímej si mě….Tam je pak potřeba pohladit lidskou duši. Mnohokrát musím jako alternativní terapeut nejprve klienty zharmonizovat a udělat i jakousi psychoterapii, tedy vysvětlit dotyčnému, že všechny jeho problémy se tvoří v jeho hlavě jako individuální projekce. Mnoho lidí trpí depresemi, frustracemi a psychotickými stavy. Zde analyzuji i vliv prostředí klienta na jeho postoj k životu a utváření jeho hodnot a představ.

 

Jak pracujete s klienty, kteří mají evidentně spíše psychické problémy?

 

Pokud mají takoví klienti zájem o můj přístup a hlavně chtějí změnit sami sebe, máme vyhráno. Má alternativní praxe vychází ze starých učení indické a čínské medicíny a z Tao te ťing.

Také používám vlastní alternativní metodu – Moderova metoda  ® –  je to unikátní metoda, při které jsem ve velmi krátké době schopen analyzovat člověka a případně upravit, harmonizovat jeho problémy, v mnoha přípdech okamžitě odstranit nebo zmírnit bolest. Bez použití přístrojů. Jedná se o aurickoenergetickou metodu. Moderovu metodu ®  používám jak na psychické, tak také na problémy na fyzické úrovni.

 

Mě bolí často záda, vlastně mám nejen bolesti zad, ale taká asi syndrom karpálních tunelů, občas migrény, pomůžete mi s tím také?

 

Samozřejmě. Kromě již zmíněné vlastní Moderovy metody  ® používám také úspěšně Dornovu metodu a harmonizaci organismu pomocí tělových svící. Mimochodem tělové svíce a jejich použití v rámci Moderovy metody  ® také vyučujeme v našich odborných kursech, kde jsem i lektorem.

Většinu nemocí máme všichni v hlavě a vznikají na podkladě našeho myšlení. Z tohoto důvodu, abych to stále nemusel klintům opakovat, jsem napsal 3 knihy. První kniha Uzdravme se sami  v podstatě navazovala na televizní seriál, který běžel pod stejným názvem v regionální televizi. V tomto pořadu jsem byl zpočátku pravidelným hostem a posléze po odchodu moderátorky ke konkurenci, jsem pořad moderoval sám. V knize Udravme se sami se vyjadřuji nejen k civilizačním onemocněním, která nás sužují, ale zamýšlím se hlavně nad jejich příčinou.

Druhá kniha, kterou jsem napsal, se jmenuje Revoluce v nás. Společným jmenovatelem všech informací v ní obsažených je pochopení faktu, že život jaký žijeme, si vytváříme sami a vnímání světa je odrazem našich myšlenek. Ať již jsme nemocní, chudí, nešťastní nebo je tomu přesně naopak, je kosmickým zákonem, že si za stav, ve kterém se nacházíme, můžeme vždy jen my sami. Mnozí z nás jsme nespokojeni sami se sebou a nadáváme na osud nebo si myslíme, že viníkem za naši neutěšenou situaci jsou ONI, vláda, nešťastné poměry v rodině apod. Ale tak tomu není. Svět je a vypadá totiž přesně tak, podle toho, co si každý z nás myslí a v co věří. Naše myšlenky utvářejí celý náš život. Vždy ale máme právo volby. Pamatujme, že stejné se přitahuje navzájem.

V roce 2013 jsem napsal moji třetí knihu, která má název Ovládáni strachem. Jedná se o fikci s varovným poselstvím, doslova naléhavým vzkazem vyslaným k lidem z roku 2084. Poselstvím z doby, která je před námi, a kterou ještě můžeme změnit. Kniha je v podstatě soubor vzpomínek, odkaz revolucionáře, aktivního člena Odboje a vědce Dr. Georgeho Tietzeho. Pro členy odpůrců Nového světového řádu jej zaznamenal jako přepis audio nahrávky jeden z aktivních členů Odboje pan Leachim Redom. Kniha Ovládáni strachem ve vás sice možná paradoxně z počátku vyvolá strach a deprese, ale cílem je, aby vás vyburcovala k zamyšlení nad fungováním dnešního světa. A hlavně k činu. I když vám to tak nebude možná připadat, i zde se jedná o motivační knihu s varujícím podtextem.

Půjčky bez registru ihned
Nebankovní půjčky
Oddlužení
Půjčky bez potvrzení příjmu
Půjčky
Půjčky na směnku
Nebankovní úvěry
Půjčky ihned
Úvěry a půjčky
Bankovní půjčky
Půjčky online
Rychlé půjčky
Překlenovací úvěry
Úvěry bez prokazování příjmů
Půjčky pro nezaměstnané
Hotovostní půjčky
Půjčky bez ručitele
Soukromé půjčky
Půjčky do 24 hodin
Půjčky bez prokazování příjmu
Draft finanční půjčky
Půjčky bez registru ihned
Nebankovní půjčky bez registru
Hypotéky a úvěry
Půjčky bez poplatku
Inzerce Půjčky, úvěry, oddlužení
Půjčky od soukromých osob
Půjčky na ruku
Půjčka bez doložení příjmu
Půjčka na směnku ihned
Půjčka pro studenty
Půjčka bez registru a poplatku
Půjčka na auto
Půjčka na bydlení
Půjčka pro každého

Mnohdy ode mě klienti odcházejí s jednou nebo i všemi knihami v rukách. Podle potřeby. Lidé v dnešním světě zapoměli kým jsou, nebo se ještě nenašli. Z toho pramení různé frustrace a pocity, které jsou mnohokráte pouze falešnými signály nedozrálé osobnosti.

 

Závěrem bych chtěl říct, že bychom se měli naučit mít rádi sami sebe, takoví jací jsme. Vím dokonce o způsobu terapie, který napomáhá hubnutí, kdy klient stojí nahý před zrcadlem a dívá se na sebe několik minut. Učí se přijmout se, vnímat sám sebe. Učí se mít se rád.

Nakonec bych chtěl podpořit všechny, kteří se třeba právě teď rozhodli něco pro sebe udělat a třeba zhubnout! Udělejte to! Budete se cítit výborně. Chce to jen vytrvalost, disciplínu a výsledek vás překvapí.  Třeba tak jako naši klientku, která s naši pomocí zhubla během půl roku krásných dvacet kilogramů. Máme takových spokojených klientů spoustu.

 

Kde Vás pane Modere mohou najít zájemci o Vaše služby prosím?

 

STUDIO Terapie & Fitness Michael Moder ®

 

Dvorní 760/15, 708 00 Ostrava – Poruba, Czech Republic

Tel.:     +420 739 333 061 (organizace cvičení, infolinka)

Tel.:     +420 734 300 212 (terapie, Bodystat, semináře, přednášky)

 

www.michaelmoder.eu

 

Pokud by chtěl někdo Vaše poradenství nebo terapii, či domluvit si Vaši přednášku, seminář nebo kurs, jak Vás může kontaktovat?

 

Zájemci o kontakt mě mohou kontaktovat nejlépe na Facebooku nebo emailem:

Staňme se přáteli: www.facebook.com/michael.moder

E-mail: info@michaelmoder.eu

Přidejte se: www.gplus.to/michaelmoder, www.linkedin.com

Zacvrlikejme si: www.twitter.com/MichaelModer

Spojme se: Viber, WhatsApp

 

 

Můžete mi dát adresy na Youtube, kde se nacházejí Vaše televizní a další videa pane Modere?

 

Velmi rád:

Podívejte se kdo jsem: www.youtube.com/michaelmoder

O čem přednáším a píšu knihy: www.youtube.com/svetplnyzahad

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: