Filtr a filtrační náplň na změkčení vody

Zařízení filtrační na úpravu tvrdé vody se nazývá změkčovač vody. Proces, který nazýváme změkčením tvrdé vody je proces, při kterém se z vody odstraňuje vápník a hořčík, to jsou prvky, které způsobují tvrdost vody.

 

Snad ve všech oblastech se setkáváme s úpravou vody, ať už se jedná o úpravu vody v domácnosti a nebo v průmyslu. Proces změkčení vody může probíhat několika způsoby, z nichž nejúčinější je založeno na iontové výměně iontů vápníku a hořčíku a jsou nahrazovány sodíkem, který je pro lidský organismus neškodný. Díky změkčení vody iontoměničem se netvoří vápenaté úsady, které znáte pod pojmem vodní kámen. Tvrdá voda zanáší vodoinstalace, snižuje životnost praček, myček nádobí, sprch, atd., krom toho snižuje účinnost pracích prášků a mycích prostředků.

 

Voda protéká přes filtr a filtrační náplň tlakem vodovodního řádu a nebo tlakem čerpadla. Díky směšovacímu ventilu lze nastavit jakoukoliv výstupní hodnotu tvrdosti vody. Od nulové, která je vhodná na dopouštění topení až po tvrdší dle přání zákazníka. Změkčovače vody jsou atestované na pitnou vodu a tím jsou zdravotně nezávadné a voda je i nadále pitná. Ve vodě je dál zachován objem minerálů, není destilovaná.

 

Pro další infomace kontaktujte Zmekcovacvody.cz, kde vám zodpoví veškeré podrobnosti a navrhne nejlepší velikost filtračního zařízení pro dům či průmysl.

Comments are closed.

OK365.cz Internetový magazín

Rubriky

Archiv: